height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
franz-jager.se
Stäng
Kundvagnen är tom

Totalsumma: SEK 0,-

Gratis leverans direkt till dig | Tel. 077-022 29 50

Fri frakt på alla köp

Inga dumma avgifter, fritt levererade hem till dig.

Hur väljer man rätt Brandskåp?

Att skydda sina saker mot brand och stöld är smart, men det är inte alltid lätt att veta vilka egenskaper som ska letas efter i ett skåp som ger brandskydd. Många frågar oss vad de olika certifieringarna betyder och är de viktiga? Svaret på det sista är; JA ABSOLUT! När du köper ett brandskåp är det viktigt att det fungerar för det avsedda ändamålet, annars rekker det at bara köpa en hylla på IKEA.

Så vad betyder brandsäkerhet i ett brandskåp, låt oss förklara ☺

För att du ska vara säker på att brandskåp verkligen skyddar vad du lägger i det, väljer många tillverkare att certifiera sina produkter enligt en klassificering. För brandskydd är NT FIRE 17 en välkänd och allmänt använd certifiering. I NT FIRE 17 är brandskåpet utsatt för eld medan temperaturen inuti skåpet övervakas. För att kunna godkännas för lagring av data och papper bör temperaturen i skåpet inte överstiga 50 grader (detta godkännande har alla Franz Jäger Brandskåp och Franz Jäger Kassaskåp). Om skåpet inte överstiger 150 grader kan den certifieras för papperslagring.

På skåpet får vi sådana namn:

NT FIRE 017 - 90 Papper (temperaturen överstiger inte 150 grader inom 90 minuter)

DIP 120-60 Data (temperaturen överstiger inte 50 grader inom 60 minuter)

På vissa ställen är informationen märket P för papper och D för data (t.ex. P90 och D60).

Förutom skydd mot höga temperaturer finns det några andra element som är viktiga för brandskåpet. I händelse av brand kommer brandskåpet ofta att utsättas för enorma mängder vatten i samband med släckningsarbetet. Att välja ett brandskåp som har testats och godkänts enligt vattentäthetsprovet WST är klokt, då förhindrar du att innehållet förstörs med vatten. Dessutom kan det vara smart att välja ett brandskåp vilket är fallet testat, i alla händelser om brandskåpet placeras över marknivå, till exempel på 2: a eller 3: e våningen. Alla Franz Jäger Brandskåp och Franz Jäger Kassaskåp har passerat både falltest och vattentätningstest. Dessutom har alla våra skåp Unika efter brandgaranti!

Du kan också vilja göra några rutiner och öva vad din familj ska göra om en brand uppstår. Den norska Brandskyddsföreningen har några bra tips som du kanske vill följa, https://brannvernforeningen.no/gode-rad/brannvern-i-hjemmet/

Tilbaka

Tryck på ENTER för att söka