height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
franz-jager.se
Stäng
Kundvagnen är tom

Totalsumma: SEK 0,-

Gratis leverans direkt till dig | Tel. 077-022 29 50

Fri frakt på alla köp

Inga dumma avgifter, fritt levererade hem till dig.

Välj rätt säkerhetsskåp för hemmet

28.11.2023

Många av oss har funderat på att skaffa ett säkerhetsskåp, en liten låda där du kan förvara värdefulla föremål eller saker med emotionellt värde. Ett säkerhetsskåp kan ha olika egenskaper, så tänk på vad du kommer att förvara i värdeförvaringen och hur den ska skydda dina saker. Ett säkerhetsskåp bör ge dig trygghet och försäkra dig om att bilderna, den gamla klockan, breven eller minnesstickan ligger säkert även om något oförutsett skulle inträffa.

För att hitta rätt säkerhetsskåp kan du ställa dig själv tre frågor:

1. Behöver jag att säkerhetsskåpet är brandsäkert?
2. Vilken storlek behöver jag?
3. Vilket låssystem vill jag ha?

Om svaret på fråga 1 är ja, bör du välja ett säkerhetsskåp av brandklassad typ. Det finns många typer av brandsäkra värdeförvaringar, se till att välja ett som är testat och godkänt med certifikat, så vet du att det ger dig det nödvändiga skyddet. Hitta ditt Brandsäkra Franz Jäger här.

Om svaret på fråga 1 är nej, bör du istället välja ett säkerhetsskåp. Ett säkerhetsskåp är ett värdeskåp med kraftigt inbrottsskydd, men som vanligtvis inte är utformat för att motstå brand. Det är viktigt att välja ett säkerhetsskåp som är testat och godkänt för att motstå inbrott, så vet du att det ger dig det nödvändiga skyddet. Ett säkerhetsskåp bör ha SSF3492-godkännande eller EU-normgodkännande. Hitta ditt Franz Jäger Säkerhetsskåp här.

Ett säkerhetsskåp bör vara en livslång investering. Tänk därför på att du sannolikt kommer att få fler föremål i framtiden och att behovet av plats kan öka över tid.

 

Läs mer...

Hur väljer man rätt Brandskåp?

16.04.2019

Att skydda sina saker mot brand och stöld är smart, men det är inte alltid lätt att veta vilka egenskaper som ska letas efter i ett skåp som ger brandskydd. Många frågar oss vad de olika certifieringarna betyder och är de viktiga? Svaret på det sista är; JA ABSOLUT! När du köper ett brandskåp är det viktigt att det fungerar för det avsedda ändamålet, annars rekker det at bara köpa en hylla på IKEA.

Så vad betyder brandsäkerhet i ett brandskåp, låt oss förklara ☺

För att du ska vara säker på att brandskåp verkligen skyddar vad du lägger i det, väljer många tillverkare att certifiera sina produkter enligt en klassificering. För brandskydd är NT FIRE 17 en välkänd och allmänt använd certifiering. I NT FIRE 17 är brandskåpet utsatt för eld medan temperaturen inuti skåpet övervakas. För att kunna godkännas för lagring av data och papper bör temperaturen i skåpet inte överstiga 50 grader (detta godkännande har alla Franz Jäger Brandskåp och Franz Jäger Kassaskåp). Om skåpet inte överstiger 150 grader kan den certifieras för papperslagring.

På skåpet får vi sådana namn:

NT FIRE 017 - 90 Papper (temperaturen överstiger inte 150 grader inom 90 minuter)

DIP 120-60 Data (temperaturen överstiger inte 50 grader inom 60 minuter)

På vissa ställen är informationen märket P för papper och D för data (t.ex. P90 och D60).

Förutom skydd mot höga temperaturer finns det några andra element som är viktiga för brandskåpet. I händelse av brand kommer brandskåpet ofta att utsättas för enorma mängder vatten i samband med släckningsarbetet. Att välja ett brandskåp som har testats och godkänts enligt vattentäthetsprovet WST är klokt, då förhindrar du att innehållet förstörs med vatten. Dessutom kan det vara smart att välja ett brandskåp vilket är fallet testat, i alla händelser om brandskåpet placeras över marknivå, till exempel på 2: a eller 3: e våningen. Alla Franz Jäger Brandskåp och Franz Jäger Kassaskåp har passerat både falltest och vattentätningstest. Dessutom har alla våra skåp Unika efter brandgaranti!

Du kan också vilja göra några rutiner och öva vad din familj ska göra om en brand uppstår. Den norska Brandskyddsföreningen har några bra tips som du kanske vill följa, https://brannvernforeningen.no/gode-rad/brannvern-i-hjemmet/

Läs mer...

Velg rett safe

31.08.2018

Kjenner du en safeekspert?

Når du står der, på nettsiden eller i butikken, hva skal du spørre om eller se etter for å velge rett? Valgene er mange, og veldig få av oss har en safeekspert til venn, selv Google har ofte ikke svaret på hvilke safe du bør velge.

 

En safe er en meget robust sak, en sak som skal beskytte det som er viktig for deg, en robust sak som du kjøper 1 kanskje 2 ganger i løpet av livet. Kanskje ikke så rart at det finnes så få eksperter! Til sammenligning kjøper vi 17 TV-apparater og 42 mobiltelefoner i løpet av livet, hvilket er produkter i samme prisleie. 

Safedirekte selger 1000vis av safer hvert år, så kanskje har vi noen tips og råd som kan hjelpe deg i retning av et godt valg?

Her kommer noen tips for valg av rett safe

Det første man må spørre seg selv om er; Hva skal jeg ha i safen? Dernest må man ha noen tanker om størrelse og prisnivå.

Våpen

Skal du oppbevare et våpen eller en vital våpendel så må du som et minimum velge et FG godkjent skap, i vårt sortiment betyr det at du kan velge skap i følgende kategorier

https://www.safedirekte.no/categories/franz-jager-vapenskap

https://www.safedirekte.no/categories/franz-jager-sikkerhetsskap

https://www.safedirekte.no/categories/franz-jaeger

 

Verdier 

For å beskytte papirer, smykker, elektronikk eller andre verdier så er det følgende anbefalinger basert på hvilke egneskaper som er viktigst for deg

 

- Meget høy sikring mot brann + Lett tyverisikring

Velg https://www.safedirekte.no/categories/brannsafe

Høy tyverisikring + Lett sikring mot brann

Velg https://www.safedirekte.no/categories/franz-jager-sikkerhetsskap

Meget høy tyverisikring + Meget høy sikring mot brann

Velg https://www.safedirekte.no/categories/franz-jger-brannsikre-verdiskap

Svært høy tyverisikring + Lett sikring mot brann

Velg https://www.safedirekte.no/categories/franz-jaeger

Svært høy tyverisikring + Svært høy sikring mot brann

Velg https://www.safedirekte.no/categories/verdiskap

 

Når du har funnet din kategori, så er det bare å velge skap etter ønsket størrelse og pris. 

 

Lykke til! 

Ps. Kontakt oss om du allikevel trenger litt hjelp :)

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer...

Vær safe i ferien!

20.05.2018

Vi nordmenn elsker å reise og antall reiser øker for hvert år. I 2017 var vi på reisefot 8,2 millioner ganger! På disse 8,2 millioner reisene så hadde vi 115 millioner overnattinger, det er deilig hva?

Vi er heldige som har muligheten til å oppleve verden og nye kulturer, men et økt forbruk gjenspeiles også i økte verdier hjemme. Hvem vet hvilke verdier vi faktisk sitter på, og hvordan beskytter vi disse verdiene? Eksempelvis så har vi nordmenn til sammen 2,5 millioner bunader til en verdi godt over 30 milliarder kroner. Med bunadssølv og annet tilbehør har mange av oss bunader til god over 50.000 hengende i skapet. 

Norge er det landet hvor flest har sikret seg med boligalarm, faktisk har hele 19 prosent av norske boliger boligalarm. Dette stopper nok en del innbrudd og kanskje viktigst så gjør det at tyven får dårligere tid til å utføre sitt ærend. I norske boliger og fritidsboliger var det i 2017 et gjennomsnitt på 26 innbrudd hver dag. Statistikken sier ikke noe om lengden på hvert innbrudd, men en ting er helt sikkert; tyven går etter verdisaker som er lett tilgjengelig, lett omsettelig og som er av høy verdi.  

Safedirekte.no tilbyr safer som gjør vanskelig eller rettere sagt umulig for tyven å få med seg det som er viktig for deg. Fra små plasseringsvennlige sikkerhetsskap der du kan sikre sølvtøy og smykker til store sikkerhetsskap der du sørger for at bilder, bunader og andre store og verdifulle gjenstander får være i fred dersom tyven skulle velge ditt hus mens du er på ferie. 

Franz Jäger sikkerhetsskap er blant markedets kraftigste og med sitt nydelige design kan det like godt plasseres i stuen som i kjelleren. Du får Franz Jäger sikkerhetsskap fra 21,5 liter til 975 liter, og skapene de finner du her: https://www.safedirekte.no/categories/franz-jager-sikkerhetsskap

Safedirekte.no har fri frakt på alle produkter. Ikke gjør det enkelt for tyven, bestill et sikkerhetsskap og få det levert hjem før ferien! 

Kilder: SSB, DNB, safedirekte.no

 

Läs mer...

10 grunner til at en safe kan være en god investering

01.05.2018

 

 

1. Smykker er tyvens favoritt

Ikke gjør som naboen, i stedet bør du oppbevare smykkene i en safe

2. Pass og viktige papirer

Med en safe så blir ikke viktige papirer og dokumenter borte, du har de lett tilgjengelig i safen

3. Kontanter

Kontanter er fortsatt aktuelle bursdagsgaver. Legg kontantene i safen frem til du får bruk for dem

4. Pass på alkoholen

Lås inn den dyre Cognac ‘en, eller låst bort alt av alkohol når tenåringen er alene hjemme!

5. Enkle «festtyverier»

Mors ring eller øredobber kan lett havne i feil lomme dersom de ligger i baderomsskuffen.Dette unngår man med en safe

6. Brann

Beskytt ting som er viktig for deg mot brann. En god brannsafe beskytter både papirer og datamedier ved brann

7. Fukt og vann

Fukt og vann er verstinger når det kommer til skadeverk, en god safe beskytter også mot vann og fukt

8. Beskytt mot farlige gjenstander

Våpen og medisiner bør gjøres utilgjengelig for blant annet barn. Det er lovpålagt at allevåpen oppbevares i FG-godkjent safe

9. Ha kontroll på alle verdisaker

Med en safe så vet du hvor du har verdisakene. En solid og fastboltet safe er kun tilgjengeligfor safens eier.

10. Billig forsikring

En kraftig og innbruddsikker safe starter på en pris rundt 3000 kroner. Hvor mange klokkereller øredobber er det?

 

Trenger du en brannsafe så finner du de her: https://www.safedirekte.no/categories/brannsafe 

Er du på utkikk etter et FG-godkjent sikkerhetsskap så finner du de her: https://www.safedirekte.no/categories/franz-jager-sikkerhetsskap 

PS! Alle produkter på safedirekte.no har fri frakt! 

Läs mer...

Tre steder du ikke bør oppbevare smykkene

27.03.2018

 


På 80, 90 og tidlig 2000 tallet gikk tyvene etter dyre TV’er og stereoanlegg. I dag styrer tyven unna teknisk utstyr da disse lett kan spores. Fortjenesten på slik utstyr er heller ikke særlig stor, ofte mellom 5% og 20% av gjenstandens opprinnelige verdi.

Gull, smykker og sølvtøy er nå tyvens favoritter. Disse gjenstandene er av høy verdi, de er lett å få med seg og de er lett omsettelig. I tillegg plasserer veldig mange av oss disse små verdigjenstandene på de samme stedene, noe som gjør de til attraktive og effektive mål.

Norske hjem er proppet med smykker og små verdigjenstander. Totalverdien på husets smykker og sølvtøy er det ikke mange av oss som har kontroll på, og grunnen til dette er kanskje at smykkene ofte er kjøpt over tid.

De vanligste stedene vi oppbevarer ringer, øredobber og andre verdigjenstander er i skuffen på badet, i nattbordskuffen og i garderobeskapet på soverommet. De færreste av oss har et forhold til hvilke totalverdier vi har i «skuffen», men det har tyven!

Vet du ikke hvilke verdier du har i hus, blir det i tillegg vanskelig å få tilbake reelt tapte verdier fra forsikringsselskapet.

En enkel og billig forsikring er å gå til anskaffelse av en safe. Safen burde være robust og den burde kunne boltes fast i gulv eller vegg. Safer kommer i alle størrelser, så man kan spørre seg selv om det holder med oppbevaring av smykker og sølvtøy, eller om du også bør sikre den gode Cognacen.

 

Safedirekte har en enkel forretningsmodell, vi leverer direkte til deg uten fordyrende mellomledd.

Og, som kunde av Safedirekte får du fri frakt på alle varer!

 

Sjekk gjerne ut Franz Jäger eller Diplomat sikkerhetsskap dersom du har verdier liggende i skuffen.

Mer informasjon og bestilling:

Franz Jäger fra 2995,- https://www.safedirekte.no/categories/franz-jager-sikkerhetsskap

Diplomat fra 1985,- https://www.safedirekte.no/categories/diplomat-sikkerhetsskap

 

Läs mer...

Skolene velger Mobilhotell

02.06.2017

 

Elevene på Giske ungdomsskole i Sandnes mobber mindre og er blitt mer sosiale etter at lærerne begynte å låse inn mobilene.

– Min erfaring er at dette har gått veldig bra. Elevene var skeptiske i starten, men nå har det blitt en del av hverdagen, sier Liva Midtun (15).

Hun er elevrådsleder ved Giske ungdomsskole i Sandnes. Midtun snakker om mobilhotell: Hver morgen låser lærerne inn elevenes mobiler i et skap i klasserommet. Elevene får telefonene tilbake når skoledagen er over.

– Jeg har fått få klager på dette. I stedet er mange takknemlige fordi mobilhotellet har ført så mye bra med seg, sier Midtun.

– Vi vet at vi lever i 2017

Ordningen ble innført i fjor høst. Da fikk skolen kritikk fra Utdanningsforbundet, som stemplet mobilhotell som bakstreversk og mente det var feil med et generelt forbud mot mobiler.

Nå har mobilhotell blitt etablert som en permanent ordning ved Giske ungdomsskole. Rektor Trond Hoel mener skolen tjener på et mobilforbud.

– Vi har opplevd at elever har lagt ut bilder og video fra skolen som er brukt til å mobbe. Elever har også jukset på prøver, og dyre mobiltelefoner har blitt stjålet. Nå opplever vi mye mindre av dette, sier han.

– Men mobiler kan jo også være et godt redskap i undervisningen?

– For all del. Vi vet at vi lever i 2017, og vi er ikke motstandere av mobiler. Men vi ønsker å ha kontroll på bruken av telefonene, sier Hoel.

Ordningen med mobilhotell er frivillig, og elever som ikke vil låse inn telefonen, kan ha den i sekken eller vesken i stedet. Det er ikke tillatt å bruke mobilen i friminuttene.

Endrer omstridt regel

Nylig fortalte NRK om Kannik skole i Stavanger, der elevene blir fratatt mobilen i en uke hvis de bryter skolens reglene for mobilbruk. Før helgen ble skolen klaget inn til Fylkesmannen, for brudd på opplæringsloven.

Nå opplyser rektor Finn Lea ved Kannik skole at regelen vil bli endret, slik at skolen ikke beslaglegger mobilene i en hel uke.

Lea sier skolen beveget seg på kanten av loven, og at de nå vil forsøke å finne en annen løsning for å få bukt med mobilbruk som forstyrrer undervisningen.

Mindre mobbing, mer sosiale

I elevrådet er de enige om at mobilbruk som hovedregel ikke hører skoledagen til, med mindre det er til undervisning. Nestleder Nils Midtun trekker frem de positive sidene ved mobilhotellet.

– Det er mindre mobbing på skolen og vi er blitt mer sosiale. Før kunne vi sette oss ned med mobilen i friminuttene, men nå må vi i stedet snakke sammen. Det er fint å se at elevene finner sammen på en annen måte enn før, sier han.

 

Les artikkelen fra NRK her

Läs mer...

Beskytt deg mot ID-tyveri

30.05.2017

NorSIS ser en trend der antall ID-tyveri er økende. Hvordan kan vi beskytte oss? Ved å teste deg selv, kan du nå finne fram til relativt enkle tiltak for å beskytte deg

Ta testen her!

Läs mer...

Våra unika garantier!

24.04.2017

- Unikt efter brand garanti - Om din brandskåp har utsatts för brand och det inte längre är i drift, så kommer vår unika efter brand garanti betyd at vi skickar dig nytt brandskåp av samma modell eller motsvarande, levererat gratis förstås. Allt du behöver göra är att skicka ut de färdiga försäkringsdokumenten, kvittot på ditt köp och bilder på brandskåpet, så skickar vi dig en ny brandskåp utan kostnad direkt. Garantin gäller alla nya köp av Franz Jäger Brandskåp och gäller i 10 år från leveransdagen. Garantin gäller endast för privata inköp.

- Unikt efter inbrottsgaranti - Ett Franz Jäger Säkerhetsskap eller Franz Jäger Kassaskåp skall skydda de saker som är viktiga för dig. Om någon fortfarande lyckas bryta sig in i ditt Franz Jäger Säkerhetsskap eller Franz Jäger Kassaskåp, erbjuder vi dig ett nytt skåp av samma modell eller motsvarande. Allt du behöver göra är att skicka ut de färdiga försäkringsdokumenten, kvittot på ditt köp och bilder av skåpet som har utsatts för inbrott, så skickar vi dig ett nytt skåp utan kostnad direkt. Garantin gäller alla nya inköp av Franz Jäger Säkerhetsskåp och Franz Jäger Kassaskåp och gäller i 10 år från leveransdatum. Garantin gäller endast för privata inköp.

Läs mer...

Tryck på ENTER för att söka